Ion Cristoiu, despre numirea lui Mircea Geoană: Se explică acum fake news-urile despre Kovesi

Ion Cristoiu, despre numirea lui Mircea Geoană: Se explică acum fake news-urile despre Kovesi
Publicat: 17/07/2019, 20:50

„Trebuie precizat că este cea mai mare funcție pe care a avut-o un român, cred că vreodată, pentru că Titulescu la Liga Națiunilor, pe când NATO este o organizație transcontinentală, o organizație planetară în care intră și SUA și alte țări din vest și în plus este și o organizație care face și politică, nu numai, chiar politică activă. A fost o surpriză deoarece din nouă motive, unu îl credeam pe Geoană tras pe linie moartă pentru totdeauna și iată că am primit o lecție, trebuia să știu din istorie că nu există oameni trași pe linie moartă decât după ce mor, până atunci oricând te poți aștepta la o surpriză și doi nu mă așteptam ca unui român să i se dea această funcție, repet, cea mai importantă la ora actuală a unui român din istoria modernă”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Ion Cristoiu.

Jurnalistul susține că în anumite cercuri se știa probabil că Mircea Geoană urmează să fie numit ca adjunct al secretarului general NATO și, de aceea, s-a încercat contracararea acestei informații cu fake news-urile despre numirea Laurei Codruța Kovesi la conducerea Parchetului European.

„Vreau să subliniez că numirea lui Mircea Geoană a fost urmată din câte ați văzut de o jubilație din partea PSD, partidul, Guvernul și atunci am o explicație a ceea ce spuneam, mă întrebam zilele trecute cu acele fake news în legătură cu Codruța Kovesi (…) Răspunsul l-am primit azi prin numirea, probabil că se știa, mai mult ca sigur în anumite servicii, cercuri de acest lucru și el trebuia contracarat dinspre dreapta și „fata noastră și a noastră e în cărți” și cel mai bun exemplu mi l-a dat, adică m-a convins o postare a lui Andrei Caramitru, celebru revoluționar, care spune în felul următor: el e mândru că un român e numărul doi în NATO și câte poate să facă pentru România, dar o să bea șampanie când va fi numită și Codruța Kovesi.

În ultimele două-trei zile, s-au intensificat pe partea dreaptă a scenei politice două fapte: unu, Kovesi e, gata, e procuror general care nu are nici o importanță pentru numirea sau nenumirea lui Kovesi și a doua este faptul că toată lumea dinspre dreapta se înghesuie să arate că se luptă pentru Kovesi. Două, Cioloș a provocat iar un fake news că a discutat personal cu Macron să o pună pe Kovesi, adică e greu de presupus că Dacian Cioloș nu discuta cu Macron altceva decât destinul lui de candidat sau nu la președinție pentru că dacă s-a decis ca Franța să nu mai sprijine pe candidatul Franței, nici de Cioloș și nici de măcar de Marseillaise, ține strict de președintele Macron”, a completat Ion Cristoiu.

Jurnalistul a catalogat drept fake news articolul din Financial Times în care se preciza că Franța o va susține pe Laura Codruța Kovesi la conducerea Parchetului European.

„Din acest punct de vedere, e fake news cea din Financial Times pentru că singurul care știe, ar putea ști că Franța va pleda pentru Kovesi este Macron pentru că totul depinde de Consiliu , în care domnul Macron este un personaj influent și Siegfried Mureșan, Ludovic Orban, Rareș Bogdan, toți sunt acum, nu au altă temă, nu sunt nici autostrăzile, nici lucrările publice, nici prezidențialele, ci numirea lui Kovesi și atunci se explică că mai mult ca sigur că va fi numită Kovesi, dar probabil că se voia acum o reducere a impactului considerat propagandist devastator că un om al PSD-ului, totuși Mircea Geoană, este un om al PSD.

E de la PSD, deci acum am explicația acelor, a fake news -ului și a acestei stranii preocupări a clasei politice din partea dreaptă pentru Kovesi, adică repet nu se mai preocupă de prezidențiale, de deficitul bugetar, de toți, de căldură, se preocupă, adică mimează sau arată că unu a vorbit cu Macron, altul se va bate în PE, altul nu știu își va face harakiri. E foarte interesant, asta înseamnă că se va încerca în continuare o contracarare a imaginii pentru PSD, e foarte importantă și această precizare, totuși PSD-ul trece în ochii dreptei și ochii tefeliștilor drept un partid repudial pe partea națională, totuși Mircea Geoană a fost liderul PSD și candidatul PSD, între timp nu s-a înscris în PNL. În aceste condiții, trece ca o victorie a PSD și o recunoaștere a uite… chiar merită și titlu, a PSD pe plan internațional, pe plan internațional a PSD”, a mai declarat Ion Cristoiu.

Analistul politic mai precizează că postul de procuror-șef european și cel de adjunct al secretarului general NATO nu pot fi comparate, ca importanță. „Cele două funcții nu se pot compara, funcția de al doilea om în NATO e funcție uriașă, a lui Kovesi e funcție de procuror care e un înalt funcționar al UE. Mici dacă Klaus Iohannis ajungea în locul lui Tusk nu era egală, pentru că e vorba de NATO, de o organizație planetară care are ecou politic până și în Afganistan, UE, Afganistan, ăia puțin le pasă, în sensul ăsta am spus, de aia. Deci acum avem o bătălie propagandistă pe plan intern, culmea este că dreapta nu încearcă să și-l asume pe Geoană, ar putea să și-l asume, domnul Traian Băsescu să iasă că îi pare rău că l-a învins pe Mircea Geoană. Da, e o victorie pe plan internațional a PSD”, a conchis jurnalistul.

Secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, a anunțat miercuri numirea lui Mircea Geoană în funcția de adjunct al secretarului general al Alianței Nord-Atlantice. Mircea Geoană o va înlocui pe Rose Gottemoeller, din Statele Unite, al cărei mandat începuse în octombrie 2016.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fată din București și-a dat părinții în judecată pentru bani. Vrea să fie întreținută...
BAC 2024 | Ce subiecte au picat la geografie, logică, filosofie, sociologie și psihologie
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant...
Un bărbat care își căuta soția dispărută de-acasă a descoperit că aceasta fusese înghițită cu...
BAC 2024 | Subiecte dificile la fizică, informatică, chimie și biologie
Secretul longevității celui mai VÂRSTNIC fotbalist din lume. Ce mănâncă Kazuyoshi Miura și ce stil...
Subiecte Bac 2024 - Geografie. Ce au avut de rezolvat elevii de clasa a 12-a...
„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a...
Incendii de proporții pe insula Thassos, destinația preferată a românilor. Ce trebuie să faceți dacă...
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
Compania care a creat bateria cu autonomie de UN MILION de kilometri!!!
Tabloul complet şi programul sferturilor de finală de la UEFA Euro 2024
FRUMUSEȚEA nu aduce FERICIRE. Ce se întâmplă cu oamenii care ARATĂ prea BINE?
România, cea mai nouă forță a Europei. Alianța care ne pune pe harta lumii. S-a...
Cultura care îi umple de bani pe români. Se poate face o avere frumoasă
Primele declarații ale soțului Ilenei Stana Ionescu după moartea actriței. Andrei Ionescu e sfâșiat de...
Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie: „Noi nu am studiat nuvela. Pe...
Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat!...
Suma colosală încasată de România la EURO 2024. Care sunt echipele de club din România...
BANCUL ZILEI. Profesorul: - Bulă, de ce ai copiat la tema asta?
Femeile expuse la substanțe chimice ar putea alăpta mai puțin
×